Root Riot – 24 кубчета

Root Riot – 24 кубчета
15.00 лв.

Root Riot – 24 кубчета

Root Riot кубчета са изработени от компостни органични материали и имат голяма пореста текстура, която запазва перфектно съотношението въздух/вода за здравословен и бърз растеж на корените. Подходящ е както за резници, така и за семена. Кубчетата са специално обогатени с микро хранителни вещества и биологично активни съставки за подхранване на младите растения и подпомогане развитието на корена. Това е субстанция, в която са комбинирани органични материали идеални за почвата и хидропоника.

Инструкции:

Кубчетата Root Riot се доставят предварително навлажнени. Ако станат сухи на допир, просто ги намокрете като ги поставите в купа с хладка вода. Поставете ги обратно в сандъчето и оставете да се отцедят напълно преди употреба. Кубчетата трябва да са напоени като гъба и влажни, а не подгизнали. Неизползваните кубчета увийте в полиетиленов плик, за да не изсъхнат. Най-добре съхранявайте кубчетата при стайна температура. Ако са съхранявани на студено, внесете ги на мястото с растенията и оставете да изравнят температурата.

РЕЗНИЦИ:

  • 1. Изберете резник – повечето видове се размножават най-добре от млади филизи. Подгответе материала като срежете по диагонал под разклонение или подутина на стеблото. Отстранете повечето листа, като оставите само няколко. Големите листа трябва да се отрежат наполовина, за да се намали загубата на вода.
  • 2. Потопете отрязания край в гел за окореняване Clonex Rooting Gel и след това поставете внимателно в предварително направената дупка в горната част на кубчето. Ако дупката е прекалено голяма за стеблото, просто направете една по-малка до нея с остър инструмент. Не натискайте резника много навътре. Поставете го достатъчно дълбоко, за да се закрепи.
  • 3. Напръскайте резниците с хладка вода и покрийте сандъчето с прозрачен капак или полиетиленова торба, за да увеличите влажността. Поддържайте влажността с редовно напръскване. Препоръчва се загряване на дъното, ако е възможно – нагревател или загряваща подложка е идеална, въпреки че и затоплени первази ще са достатъчни.

Семена:

  • 1. Просто заровете семенцето в кубчето.
  • 2. Леко разрохкайте ъглите и насипете отгоре, за да заровите семето.
  • 3. Поставете сандъчето на топло до покълването. Проверявайте влажността на кубчетата, особено в топли условия, при които изсушаването е по-бързо. Най-добре е, когато влагата просто излиза на повърхността при стискане. Ако не, внимателно полейте кубчетата и оставете да се отцедят добре. Внимавайте да не напоявате прекалено много, защото това ще благоприятства развитието на плесени и ще задуши корените. Проверявайте растежа на корените, като внимателно повдигате кубчето от сандъчето. Не повдигайте като хващате за стеблото на младото растение. Това ще нарани крехките формиращи се корени. Осигурете много светлина на семената след като покълнат. Когато корените станат видими, новото растение е готово за присаждане в саксия или навън. Също така, кубчетата вече могат да бъдат преместени в друга система за засаждане.

КОНТАКТ


 
София, 1233
ул. Иван Тургенев №1

sales@grow.bg
 
+ 359 897 77 77 71
 
grow.bg

facebook

FACEBOOK